Jongetje met hond

Jouw donatie groot of klein, kan levensreddend zijn

hands Red

Ons doel:

Jouw gift is hard nodig om assistentiehonden beschikbaar te stellen aan onze cliënten op de wachtlijst. Geef jij deze mensen een nieuwe toekomst in vrijheid?

Help ons doel te bereiken en de wachtlijst te verkleinen, en voorkom dat mensen hun eigen assistentiehond dienen te bekostigen! 

 

Het traject van een assistentiehond kost veel geld.

Denk aan het fokken en aankopen van honden, de verzorging en vooropleiding in het gastgezin, de vervolgopleiding samen met de cliënt tot officieel gecertificeerde assistentiehond en de nazorg tot aan het pensioen van de hond. Dit gehele zorgproces duurt circa 10 jaar.

De meerwaarde van een assistentiehond

Bij Stichting Kibō Medical Detection Dogs traint de cliënt onder professionele begeleiding zelf zijn/haar assistentiehond. Wij werken uitsluitend met vakbekwame coaches uit de gezondheidszorg en geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het unieke van onze assistentiehonden is dat onze honden voornamelijk met hun neus leren werken. Zo leert de hond middels actieve geur training, te reageren op afwijkende lichaamsgeuren en te waarschuwen als er problemen in aantocht zijn. Dit is voor de hond een duidelijk aangeleerd spelletje en heeft geen negatieve invloed op het welzijn van de hond. Het geweldige van een medische detectie hulphond is, dat de waarschuwing meestal eerder komt dan de waarschuwing van de meest geavanceerde apparatuur. Enkele assistentiehonden lopen zelfs voor op de techniek, omdat voor sommig ziektebeelden nog geen techniek uitgevonden is.

Assistentiehond aanvragen

Wil je zelf een assistentiehond aanvragen of voor een cliënt met een hulpvraag?

Klik dan hieronder voor de aanvraagprocedure.

Blogberichten