Steun een hulphond

 

Kibō helpt cliënten om samen een officieel erkende Addison,- Diabetes,- PTSS,- of Autisme-hulphond op te leiden.

Helaas komen deze type hulphonden niet in aanmerking voor subsidies of verzekeringsgelden en is Kibō volledig afhankelijk van giften en donaties.

 

Toch zijn deze hulphonden noodzakelijk om de persoon zijn of haar zelfredzaamheid en veiligheid terug te geven. Zowel de diabetes hulphond als de PTSS hulphond kan in sommige situaties zelfs een levensreddende functie hebben.

 

Wilt u graag meehelpen door eenmalig een donatie te geven?

Hieronder staan de lopende projecten. Zo weet u precies waar uw donatie naartoe gaat en welk team hiermee geholpen is, transparantie vinden wij erg belangrijk.

Lopende Zorgfunding Projecten

Woef allemaal,

Mijn naam is Appie en ik ben een Welsch Springer Spaniël van 2 jaar oud. Ik ben dol op wandelen, zwemmen en spelen. Snuffelen is mijn specialiteit en dat vind ik ook heel leuk om te doen. Ik kan heel braaf zijn maar soms ben ik ook wat ondeugend. 

Luuk is chronisch ziek en het is onduidelijk voor hem wanneer hij medicijnen moet nemen of naar de dokter moet gaan. Hij voelt dit helemaal niet aankomen en als het opgemerkt wordt dan is het meestal te laat 😢
Maar ik kan dit allemaal leren ruiken! Met mijn snuffelneus ruik ik wanneer Luuk zijn cortisol te laag is en een levensbedreigende crisis op de loer ligt. Ik kan leren om mijn baasje dit te melden, zodat hij zijn medicijnen op tijd kan innemen en niet meer regelmatig met een ambulance weg hoeft.

Dit kan ik allemaal leren op Hondenschool Stichting Kibo Medical Detection Dogs. Juf Mieke leert mij precies wanneer ik wat moet doen om Luuk veilig te houden en hij zorgelozer kan leven samen met zijn vrouw en 2 jonge kinderen.

Nu hebben ze in Hondenland geen studiefinanciering en vanwege ziekte is Luuk 100% arbeidsongeschikt. Luuk zijn inkomen gaan op aan dure medicijnen en andere zorgkosten. 
Om te zorgen dat ik mijn diploma kan halen, heb ik jullie hulp hard nodig. Willen jullie voor mij doneren zodat ik Luuk kan helpen?  Dan kan ik doen waar ik goed in ben en dat is mijn neus achterna lopen!

Een hond die daarvoor opgeleid is, kan ruiken wanneer er extra medicatie nodig is. En dit kan het leven van Luuk redden. Helpt u mee zodat Appie ons gezin kan helpen?

ik ben Anniek, 24 jaar oud en sinds mijn 8e heb ik last van verschillende angststoornissen en een paniekstoornis. Dit houdt in dat ik regelmatig paniekaanvallen heb. Behandeling na behandeling volgden achter elkaar sinds de diagnosestelling, echter zonder gewenst resultaat. Hierdoor is mijn leven erg beperkt. Ik ben bang voor drukke plekken, reizen met het openbaar vervoer en even spontaan een afspraak maken met iemand is er voor mij niet bij. Puur omdat mijn angst dan de overhand neemt en ik niet meer durf.

Ik ben altijd blijven vechten en heb nooit opgegeven, maar de mogelijkheden raken op. Een hulphond is voor mij na vele behandelingen toch wel de laatste optie.

Willen jullie met mij mee vechten?

Mijn naam is Ellen Kusters en dit is mijn hond Kenzi. 
Kenzi is mijn maatje, ze is erg lief en leergierig. Ze is een Pomsky een kruising tussen een Husky en een Keeshond, ze beheerst de capaciteiten om mijn diabetes hulphond te worden.


Ik ben 41 jaar en ik heb ruim 30 jaar diabetes type 1. 
Hier heb ik al die jaren goed mee om kunnen gaan, echter begin ik nu last te krijgen van de eerste complicaties van hypounawerness en lichamelijke complicaties van de schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel. Ik bang de controle over mijn lichaam te verliezen met alle gevolgen van dien. 

Kenzi zal mij dus op tijd alarmeren, zodat ik direct actie kan ondernemen. Hierdoor zal ik mezelf veiliger voelen. Ook neemt bij mij de kans op complicaties sterk af en neemt de kwaliteit van mijn leven toe.
 
Geeft u mij een veiliger leven?
Heeft u niet voldoende financiële middelen en wilt u mij toch een veiliger leven schenken? Dan kunt u deze actie delen met uw vrienden, kennissen, verenigingen, kerken, scholen enzovoort 🤗

 

Klik op mijn foto of naam om naar mijn actiepagina te gaan

Na 51 jaar heb ik hypo-unawareness gekregen, waardoor ik mijn lage en hoge bloedglucose suikers niet meer voel aankomen. Sinds oktober 2018 heb ik een sensor, die mijn glucosewaardes continu meet.

Helaas zakken mijn bloedsuikerwaardes zo snel met het gevolg dat mijn sensor te laat is om mij te waarschuwen. Hierdoor ontstaat er een vertraging in het waarschuwen van 15-20 minuten. Het gevolg is dat de actuele bloedsuikers worden gemist waardoor gevaarlijke situaties ontstaan: zoals duizeligheid, flauwvallen en in het ergste geval in coma raken of overlijden.

Klik op mijn foto of naam om naar mijn actiepagina te gaan

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

door onderstaand contactformulier in te vullen

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

KVK-nummer:  70223149

RSIN:               858199592

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

Email: secretariaat@Kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Leden:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© - 2019 By Stichting Kibō Medical Detection Dogs - Privacy Policy