De Addison hulphond ruikt de verandering in lichaamsgeur die gepaard gaat met de daling van het stresshormoon cortisol. De hond meldt deze daling vroegtijdig waardoor een levensgevaarlijke Addison crisis voorkomen kan worden.

De ASS hulphond begeleidt zowel jonge kinderen als volwassen met een autisme spectrum stoornis waarbij angst op de voorgrond staat. De hond ruikt verandering in lichaamsgeur, namelijk een toenemende stresshormoon. Hij heeft specifieke handelingen geleerd waarmee hij de spanning van zijn begeleider kan reduceren. 

Een diabetes hulphond ruikt verandering in lichaamsgeur, namelijk schommelingen in de bloedsuikerspiegel. De hond meldt vroegtijdig een daling of stijging van de bloedsuikerspiegel om (levens)gevaarlijke bloedsuikerwaardes te voorkomen.

De hyperinsulinisme hulphond ruikt verandering in lichaamsgeur, namelijk een dalende bloedsuikerspiegel door een hyperactieve alvleesklier die voor een overproductie insuline zorgt. De hond meldt vroegtijdig een sterk dalende bloedsuikerspiegel om een comateuze hypoglycaemie te voorkomen.

De PTSS hulphond signaleert toename van spanning bij de baas met een Posttraumatische Stressstoornis. De hond ruikt verandering in lichaamsgeur, die gepaard gaan met de schommelingen van de stresshormonen welke voor stress en uiteindelijk tot een angstaanval of paniekaanval kunnen leiden. De geleider voelt deze lichamelijke spanningen zelf niet meer aan, wat kan leiden tot een dissociatie of paniekaanval. De hond meldt deze schommelingen vroegtijdig, waardoor de belastbaarheid van de baas toeneemt en activiteiten beter gedoseerd kunnen worden.

Combi hulphond

Is een hulphond die ondersteuning biedt aan een geleider met meerdere bovenstaande beperkingen. Hierbij staat een van de beperkingen bij de training op de voorgrond.

Stichting Kibō leidt de volgende hulphonden op:

Hulphonden

Meer informatie

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

door onderstaand contactformulier in te vullen

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

KVK-nummer:  70223149

RSIN:               858199592

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

Email: secretariaat@Kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Leden:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© - 2019 By Stichting Kibō Medical Detection Dogs - Privacy Policy