Om de kosten van de hulphonden zo laag mogelijk te houden, draait onze stichting op vrijwilligers. Zonder onze vrijwilligers zou een hulphond voor een grote groep mensen niet beschikbaar zijn. 

Wie is Kibō en welke soorten hulphonden trainen wij?

In het Japans staat Kibō voor hoop en hoop biedt perspectief.

 

Hoop is wat wij mensen willen geven; hoop op een beter en vrijer bestaan voor mensen met diabetes type 1 of voor mensen met de ziekte van Addison. Hoop op rust en stabiliteit voor mensen met een posttraumatische stressstoornis of voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Hoop op nieuwe ontwikkelingen in de zorg.

Bij Stichting Kibō Medical Detection Dogs worden hulphonden opgeleid voor mensen met diabetes mellitus, hyperinsulinisme, Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS), Autisme Spectrum Stoornis (ASS) met een angststoornis en de ziekte van Addison. De opleiding bij Kibō wordt gegeven door middel van team-coaching, dat wil zeggen dat de cliënt wordt geleerd om zijn eigen hond te trainen onder professionele begeleiding tot officiële hulphond. Dit proces omvat 12-16 maanden privé begeleiding in ons trainingscentrum in Nijkerk, digitale ondersteuning en een afsluitend examen. Indien het examen met goed gevolg wordt afgelegd wordt de hond gecertificeerd als officiële hulphond en ontvangt de begeleider een identificatiepasje. Jaarlijks volgt een certificering om na te gaan of de hulphond zijn werk nog steeds naar behoren doet. Kibō traint alle hulphonden door middel van geurdetectie. De hond leert om te reageren op afwijkende lichaamsgeuren en te waarschuwen wanneer er problemen in aantocht zijn. In verreweg de meeste gevallen komt de waarschuwing eerder dan de meest geavanceerde apparatuur.

hulphond

Aanvraagformulier voor een hulphond:

Voor algemene vragen vult u onderstaand contactformulier in 

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

Rekening nummer:

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Email: secretariaat@kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

In verband met de zomervakantie periode zijn wij momenteel telefonisch niet bereikbaar

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

hulphond
hulphond