top of page

Bent u benieuwd wat een assistentiehond allemaal kan betekenen voor zijn eigenaar? In onze Blog geven meerdere Assistentiehonden vanuit Kibo inzicht over hun werkzaamheden. Ook kunt u hier alle nieuwsberichten lezen over de ontwikkelingen van onze diabetes hulphonden, PTSS hulphonden, Addison hulphonden en Autisme hulphonden.


De KiboBo’s 2.0 zijn inmiddels ruim 3 weken. Ze hebben al heel wat beleefd om later goede assistentiehonden te worden.


Zo zijn de pups van dag 4 t/m dag 17 dagelijks enkele seconden gestimuleerd.


Early neurological stimulation (ENS),

hierbij worden de pups in verschillende houdingen vastgehouden. Ze worden onder de voetzooltjes gekriebeld en we laten de pups koude ondergrond voelen.

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma:

1. Betere hartritme

2. Sterkere hartslag

3. Sterkere adrenaline klieren

4. Meer tolerantie t.o.v. stress

5. Grotere weerstand tegen ziektes


De waarnemingen tijdens deze stimulatie noteren we per pup.

Hekel aan:

puppy reageerde negatief, was er erg luidruchtig over en wilde weg van de prikkel.

Prima:

puppy reageerde neutraal - haatte het niet maar hield er ook niet van - probeerde weg te komen maar was niet vocaal.

Geweldig:

puppy reageerde positief op elke stimulus - kalm en tevreden.

Verbazingwekkend:

puppy viel tijdens elke oefening in slaap. De meeste puppy's waren als kleine lappenpoppen en waren volkomen ontspannen.Early scent introduction

Elke dag kregen de pups een nieuwe geur geïntroduceerd (geen etenswaren!).

Wij geven de pups de vrijheid in keuze door de pups op een vetbed te plaatsen op 2cm voor de geurbron. De pup geeft zelf aan of hij aversief, onderzoekend of ongeïnteresseerd reageert. Wij gebruiken een vetbed uit de werpkist na het verschonen, zodat de pup zich op 1 nieuwe geur hoeft te focussen.


Wij gebruikte: Bamboo, thee kruiden, kat, bemest tuinaarde, gras, citroen, tennisbal, leer, nat hout en bloesem.


Onze beoordeling tijdens de registratie:

Aversief

De pup ruikt en beweegt direct van de geur weg.

Geïnteresseerd

Pup onderzoekt rustig de geur op afstand of bij de geurbron, lichaamsbeweging richting de geur.

Ongeïnteresseerd

Pup reageert neutraal, heeft geen interesse in de geur en er ook geen hekel aan.

Zo krijgen wij inzicht in de ontwikkeling van elk individuele pup.


Wij zoeken nog gastgezinnen omgeving Flevoland en Nijkerk (noord Gelderland)


2 Juni zijn bij ons pups geboren met als doel om hulphond te worden als ze groot zijn.


1 Augustus mogen de pasgeboren pups verhuizen naar hun puppy trainers.

Het opgroeien van een pup in het eerste levensjaar, is bepalend of de jonge hond geschikt is als assistentiehond. Alleen met de juiste bagage in het eerste levensjaar vanuit het gastgezin, worden het goed gekwalificeerde assistentiehonden. Onder begeleiding van een professionele coach worden gastgezinnen de beste puppytrainers om pups de juiste skills te geven voor een werkhond.


Zonder deze toegewijde vrijwilligers is er geen toekomst voor assistentiehonden en blijft de belasting op de zorg toenemen. Stichting kibō zet zich in voor mensen met een onzichtbare beperking.

De hulpvaardige viervoeters van stichting kibo hebben zelfs een levensreddende functie voor mensen met bijvoorbeeld de ziekte van addison.

Zo kan een addison hulphond een levensbedreigende laag cortisol gehalte voorkomen, want zonder cortisol kan een mens niet leven. Iemand met epilepsie kan door een aanval van hoogtes vallen met alle gevolgen van dien. Een epilepsie hulphond kan een aanval vroegtijdig detecteren en de eigenaar in veiligheid brengen. Er zijn ook diabetes hulphonden die een comateuze hypo kunnen voorkomen.


Assistentiehonden kunnen al deze mensen met een onzichtbare beperking vroegtijdig waarschuwen, zodat zij zichzelf in veiligheid kunnen brengen.


Kunt u een pup 12-15 maanden een veilig thuis bieden en tijd en energie steken in de verzorging, opvoeding en socialisatie?

Stichting kibō helpt u om een goede puppytrainer te worden en samen de pup uit te laten groeien tot een stabiele, gehoorzame en zelfverzekerde jong volwassen assistentiehond.


Ervaring met honden is niet noodzakelijk, liefde voor honden, tijd en geduld is wel nodig. Stichting kibō geeft u een gedegen opleiding en ervaring om de beste puppytrainer te worden.


De puppycursus is in Nijkerk bij Stichting Kibō.

Vandaag heerlijk aan het wandelen geweest op het hondenstrand. Komt King ineens uit het water naar mij toe gesprint. Meteen een poot op mijn been. Sensor geeft 7.1mmol aan. Niets aan de hand zou je zeggen. Dan toch maar even bloedprikken. Meetuitslag is 4.6mmol (snelle daling richting hypo). Heeft King toch wel weer gelijk! Trots op mijn slimme jongen die ook met veel afleiding mij altijd goed in de gaten houdt.122 weergaven
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page