top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Autisme Hulphond Jazzy in actie

Taran en Jazzy vertellen;


Jazzy de autisme hulphond helpt haar geleider Taran elke dag met veel plezier, zowel thuis als buiten. Zelf naar de supermarkt gaan vindt Taran erg spannend, omdat hij zijn paniekaanvallen niet voelt aankomen. Jazzy heeft geleerd dit te ruiken en vervolgens Taran een seintje te geven! Zij geeft dit op tijd aan zodat Taran ergens kan gaan zitten en tot rust kan komen.



Zo ook afgelopen zondag, Taran en Jazzy waren zelfstandig enkele boodschappen aan het halen, dit is mogelijk dankzij Jazzy. Tijdens het lopen in de supermarkt, rook Jazzy bij Taran dat zijn spanning opliep. Zij gaf direct een pootje op zijn kuit, zodat Taran een plekje kon zoeken om te gaan zitten. De prikkels in de supermarkt werden Taran teveel, als Taran niet zou stoppen dan is de kans heel groot dat hij een paniekaanval krijgt. Van een paniekaanval moet hij vervolgens dagen lang herstellen.


Jazzy helpt door op zijn benen te gaan liggen en zorgt voor een fijne afleiding. Soms ligt ze helemaal op zijn benen, of soms, als dat te veel contact is voor Taran, ligt ze met haar kop en poten op zijn benen zoals deze keer. Na een kwartiertje was Taran weer oké en konden ze samen weer door gaan met boodschappen doen.


Een knappe prestatie van beide!

251 weergaven0 opmerkingen
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page