• Hulphond

ASS hulphond in opleiding

Bijgewerkt: 12 mrt 2019


In dit filmpje kunt u Jibbe aan het werk zien, Jibbe is een ASS hulphond in opleiding. ASS staat voor autisme spectrum stoornis, ookwel autisme hond of autismegeleidehond genoemd. Elke autisme hond heeft een andere taak. Een van de vele belangrijke taken van Jibbe is het huis voor binnenkomst van zijn eigenaar te doorzoeken, hij zoekt naar ongenodigde personen in huis, op het werk of andere locaties. Als iemand zich in huis bevind of zich heeft verstopt, is deze persoon heel snel gevonden met de geweldige neus van Jibbe.


Heeft Jibbe een persoon gevonden? Dan zal hij dit ook laten weten door hevig te gaan blaffen. Zo heeft zijn eigenaar de tijd om te bedenken hoe ze met deze situatie kan omgaan, naar binnen gaan of toch eerst hulp halen.

Na het mooie blafconcert van Jibbe, haalt hij zijn eigenaar weer op. Zijn belangrijke taak in huis zit er op en nu moet hij zijn eigenaar weer ondersteunen, door samen te gaan kijken of toch hulp in te schakelen. De autisme hulphond vormt weer een baken van rust en staibiliteit op zo een spannend moment.

Jibbe kan ook op commando blaffen, eenmaal het aan-knopje gevonden te hebben, vind hij het een geweldig spelletje! Maar ook het uit-knopje beheerst hij heel erg goed. Bij een goed opgevoede hond, die niet onnodig zal blaffen is dat soms even zoeken, maar spelenderwijs is bij elke hond het blaf-knopje te vinden en aan te leren.

Jibbe heeft een ongelofelijk mooie band met zijn eigenaar, samen werken ze dan ook intensief aan de opleiding, waar de trainer veel bewondering voor heeft. Ze vormen een geweldig team samen! Beide snelle leerlingen en vliegen dan ook door de opleiding heen.


De supermarkt is ook een belangrijke training voor een autisme hulphond. Ook tijdens deze training, zijn zowel hond als eigenaar volledig relaxt, wat bijzonder knap is.

#autismehulphond #hulphondinopleiding #hulphond #assistentiehond #autisme


153 keer bekeken

Aanvraagformulier voor een hulphond:

Voor algemene vragen vult u onderstaand contactformulier in 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

Rekening nummer:

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Email: secretariaat@kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

hulphond
hulphond

Contactgegevens