Hulphond training

 

Bij Kibō is het mogelijk om in bepaalde gevallen uw eigen hond samen met ons te trainen tot Autisme hulphond. Wanneer u nog geen hond heeft zoeken wij voor u een geschikte hond om deze vervolgens samen met een coach vanuit Kibō te trainen.

 

Alvorens de hond afgestudeerd is en klaar is voor de praktijk en hij of zij het felbegeerde hulphonden dekje om krijgt, gaat een intensieve opleiding aan vooraf. De coaches van Kibō begeleiden u altijd in thuissituatie. Thuis, op het werk, op school of in het openbaar vervoer. De trainingen worden volledig aangepast op het leven van u of uw kind. U en eventueel uw gezin dienen actief deel te nemen aan de trainingen. Tijdens de periodieke praktijk trainingen zal u samen met uw coach de oefeningen oefenen. Deze kunt u vervolgens verder oefenen en bijhouden in een takenboek. Tussentijds kunt u contact met uw coach onderhouden middels digitale ondersteuning en telefonisch contact. Indien nodig komt de coach vaker langs. 

 

Wat doet een Autisme hulphond?

 

 

Je allerbeste vriend als Autisme hulphond (ASS hulphond)

Je kind is slim, vrolijk, goudeerlijk en vriendelijk. Maar kan ook vaak bang en boos reageren, waardoor het kind in paniek raakt of een woendenuitbarsting kan krijgen. Uw kind vind de wereld leuk maar tevens een moeilijke en spannende plek.

opgroeien gaat gepaard met zelfstandigheid, maar dit is nu juist hetgeen moeilijk is voor een kind met een ASS. alleen naar de wc gaan, naar boven, douchen, slapen, buiten wandelen, spelen, naar school of winkelcentrum etc. 

Als ouder kun je niet 24/7 je kind steunen en helpen bij alle dagelijkse handelingen. 

 

Een ASS (autisme spectrum stoornis) hulphond vormt een rots in de branding voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis vanaf 8 jaar. Deze hulphonden begeleiden hun vriend zowel binnenshuis als buitenshuis. De honden vormen een baken van rust en stabiliteit op spannende momenten. Dit kunnen alle daagse situaties op straat zijn, maar ook situaties in huis, op school of op het werk. 

Daarnaast worden deze honden getraind om actief deëscalerend op te treden bij angsten. 

Een hulphond geeft vrijheid, opent deuren en helpt te ontwikkelen.  

 

“Ondanks alles zijn zij vrienden voor het leven”

 

Wat doet een Autisme hulphond?

 

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Iedere ASS hulphond (autisme hond)heeft namelijk een andere taak. Iedere persoon met ASS is immers ook anders. Zo zijn er ASS hulphonden welke kinderen blokkeren bij het weglopen, zijn er ASS hulphonden welke kalmeren bij angst, maar zijn er ook ASS hulphonden welke een gevoel van veiligheid geven aan hun baasje. Op straat, thuis, op het werk of op school.  Een ASS hulphond is maatwerk. Hetgeen de hond aangeleerd zal worden zal helemaal naar wens van het baasje zijn.

 

 

Contact

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

door onderstaand contactformulier in te vullen

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

KVK-nummer:  70223149

RSIN:               858199592

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

Email: secretariaat@Kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Leden:

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© - 2019 By Stichting Kibō Medical Detection Dogs - Privacy Policy