top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Het verhaal van PTSS hulphond Nina


Het verhaal van PTSS hulphond Nina:

Nina zorgt op dit moment vooral voor rust en stabiliteit. Zij houdt mij in het hier en nu wanneer ik afdwaal met mijn gedachten. Dit gebeurd mij telkens en ongemerkt. Deze continue wisselingen kosten mij veel energie. Nina zorgt ervoor dat er minder energie daaraan verloren gaat.

De gehele dag ervaar ik stress, dit varieert in mate. Omdat ik deze schommelingen zelf niet voel leert Nina mij te attenderen op stijging. Zij leert om hier de gehele dag alert op te zijn. Dit begint al enige vorm aan te nemen.

Nina is 24/7 bij me. Ze slaapt naast mij, hangt bij mij op de bank en gaat overal mee naar toe. Sta ik op, staat Nina op, ze loopt altijd met mij mee en is daardoor altijd in de buurt. Dit maakt dat ik constant een stabiele factor om mij heen heb waar ik mij op kan richten. Het geeft mij rust waardoor ik me veiliger voel en minder snel schrik/geïntimideerd voel door onverwachtse geluiden/bewegingen van alles wat er om mij heen gebeurd. Nina haar takenpakket breidt zich nog verder uit en zal er naarmate mijn belastbaarheid toeneemt er anders uit gaan zien.

Op onze uitstapjes na zijn Nina en ik thuis en laat ik haar 3x per dag uit. Als ik genoeg energie gespaard heb en het past in mijn verdere weekplanning, heb ik in de dagen dat ik rust heb moeten nemen vaak al bedacht wat ik dan wil gaan doen.

Wat ik nu met Nina op een dag doe is extra in vergelijking met wat ik deed voor Nina haar komst. Daarentegen ervaarde ik toen meer klachten en had ik minder energie als wat ik nu heb. Door Nina krijg ik hoop op een normaler functioneren. Mijn belastbaarheid zal hopelijk steeds meer toenemen waardoor ik steeds iets meer zal kunnen gaan doen en sneller zal herstellen.

Het is best even een dingetje om in deze omstandigheden je eigen hond te trainen. Maar levert mij ook direct iets op. Ik groei als persoon, ik word sterker en krijg door de behaalde successen meer zelfvertrouwen. Het is super om je hond te zien groeien wetende dat je daar zelf een grote rol in speelt. Hierbij krijg ik uiteraard heel intensieve privé begeleiding vanuit Kibō.

Nina haar opleiding zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Als ik zie in welke mate ik in de afgelopen 3 maanden vooruit ben gegaan, ben ik razend benieuwd hoe het dan zal zijn.

Joyce


78 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page