top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Diabetes hulphond succesverhalen


Deze week weer bijzonder mooie succes verhalen van twee diabetes (hypo) hulphonden in opleiding.

16-08-2016 heeft Bayla haar eerste echte verwijzing gegeven! Haar baasje komt thuis van een avond stappen zonder Bayla, bij thuiskomst had haar baasje een hypo (te lage bloedsuiker spiegel). Ze werd bij binnenkomst helemaal afgesnuffeld door Bayla die daarna gelijk meerdere verwijzingen (meldingen) heeft g

egeven en daarmee duidelijk maakte dat het niet goed zat met de bloedsuikerspiegel van haar baasje. En dat had ze goed geroken! Dit is een super mooi moment, de eerste verwijzing is een feit!


Kaya nu 5 maanden in opleiding tot diabetes hulphond

04-08-2016 heeft Kaya haar eerste echte verwijzing gegeven! Kaya gaat mee naar het werk en ligt heerlijk op kantoor te slapen. Vanuit haar slaap ontwaakte ze door de hypo geur van haar baasje (dat is echt een geweldige prestatie in dit vroege stadium!) Kaya gaf heel duidelijk een verwijzing (melding) en maakte haar baasje duidelijk dat ze een hypo heeft geroken en er snel gehandeld moest worden (voor de hond een beloning!). Enkele seconden later gaat de sensor af, waarschuwing voor een hypo! Het was bijna synchroon vertelt haar baasje. Blij verrast dat Kaya onder deze omstandigheden al kan werken en een super mooi bewijs voor haar collega's dat Kaya ook al op de werkvloer haar taak kan volbrengen!

Het harde werken wordt flink beloond en wat een kanjers toch met de prestaties van beide teams wat ze tot nu toe al hebben bereikt.

Afgelopen maanden hebben nog 4 diabetes hulphonden in opleiding zich al bewezen in het melden van zowel hypo's als hypers. Daar wordt ook keihard aan gewerkt door alle teams


32 weergaven0 opmerkingen
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page