top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Het verhaal van Bas en diabetes hulphond Yoda


Vanavond belt vol trots de moeder van 7 jarige Bas met een zeer bijzonder verhaal. Bas is 4 maanden geleden samen met zijn Glen of Imaalterriër Yoda gestart met de diabetes hulphonden opleiding en gaat daar bijzonder goed mee om.

Yoda gaat 's avonds altijd mee naar boven als Bas naar bed gaat, als zijn moeder weer naar beneden gaat dan loopt Yoda normaal gesproken ook weer mee naar beneden. Tot vanavond. Yoda bleef namelijk boven liggen bij Bas, hier werd nog niets achter gezocht, er werd gedacht dat ze het door de warmte boven misschien fijner vond? Dat was Yoda haar keuze en dat is ook prima.

Opgegeven moment roep Bas zijn moeder en zei dat Yoda een beetje anders doet, ze blijft hem namelijk op de bekende plekjes intensief afsnuffelen en piept een aantal keer. Yoda werd wat gefrustreerd, ze zocht blijkbaar hetgeen wat normaal altijd verstopt zit, maar kon het nu niet vinden. Toch twijfelde ze er niet aan dat ze wel de juiste geur had gevonden! En als Yoda iets niet zelf voor elkaar krijgt, dan blijft ze fanatiek door gaan totdat ze het heeft en kan daarbij gaan piepen.

Zou het dan echt zo zijn?? Was Yoda bezig met het verwijzen van een hypo?

De bloedmeting loog er niet om! Yoda rook namelijk een 4.7mmol! Dat is een te lage bloedsuikerspiegel, wat zeker voor het slapen gaan geen fijne bloedsuikerwaarde is.

Super goed opgemerkt van Yoda dus, die met alle onderdelen razend snel de opleiding door vliegt! Ze gaat zelfs zo snel, dat wij nog niet de tijd hebben gekregen het hele plaatje bij een echte hypo te trainen, want die ervaring had ze nog niet.

Maar Yoda is zo zelfstandig dat ze zelf op onderzoek uit gaat, alleen nog niet begreep dat wat ze rook nu uit het lichaam zelf kwam :)

Ik (Mieke) ben onwijs trots op stoere bas, zoals hij overal mee omgaat en de band tussen hem en Yoda is onbeschrijfelijk! en natuurlijk Yoda en zijn ouders die keihard trainen om Yoda klaar te stomen tot diabetes hulphond.


23 weergaven0 opmerkingen

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page