top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Een Diabetes hulphond maakt het verschil

Zo belangrijk is een diabetes hulphond

Diabetes hulphond King is begin juni gematcht en geplaatst bij zijn nieuwe geleider.

“King heeft vanochtend heel mooi laten zien hoe belangrijk hij voor mij is. En hoe snel mijn bloedsuikerspiegel volledig mis had kunnen gaan.


De sensor (een kastje dat continu de bloedsuikerspiegel meet) werkt momenteel even niet. Voordat ik aan het werk ben gegaan had ik even mijn bloedsuikerspiegel geprikt. De meter gaf 9.6mmol aan (Tussen 4,5mmol en 8mmol is het beste). Een uur later staat King heel enthousiast te melden. Ik verwacht zelf een hyper, maar ik bleek gezakt te zijn naar 3.4mmol. Als King er niet was geweest die mijn hypo heeft opgemerkt, dan had dat natuurlijk helemaal mis kunnen gaan. Ik ben Super trots op King ☺️“hulphond Kibo
bottom of page