top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Diabetes hulphond Jente en haar baasje nemen jullie een dagje mee:🐾 ‪04.35 uur‬: Ik word wakker van een tik op mijn schouder. Na het meten wordt Jente beloond en neem ik ook wat te eten. Bloedsuikerspiegel 3.6mmol (hypo).

🐾 ‪06.58 uur‬: Jente staat op bed en slaat op mijn hoofd. Auwww bloedsuiker 3.4mmol (hypo).

🐾 ‪08.45 uur‬: Ik lig lekker in bad maar helaas, Jente komt me waarschuwen... Bloedsuiker 12.9mmol (hyper).

🐾 ‪10.38 uur‬: Ik zit in de tuin te genieten van een kop koffie als Jente op mijn been tikt. Zucht, alweer... Bloedsuiker 5.3mmol Dit is een keurige waarde, maar Jente blijft volhouden. Ik eet dus toch maar iets...

🐾 ‪10.41 uur‬: Nogmaals meten. Bloedsuiker 4.1mmol (naderende hypo) Natuurlijk had Jente weer gelijk. Snel nog wat gegeten, want Jente is nog onrustig.

🐾 ‪11.53 uur‬. We zijn heerlijk aan het wandelen als Jente tegen me opspringt. Ik zoek een bankje en meet. Bloedsuiker 3.5mmol (hypo).

🐾 ‪14.02 uur‬. Ik lig lekker op de bank als Jente mij waarschuwt en mijn meter gaat halen. Bloedsuiker 12.6mmol (hyper).

🐾 ‪16.14 uur‬: Ik sta in de hal met Jente's halsband in mijn hand. Klaar om te wandelen, maar Jente verwijst. Bloedsuiker 3.9mmol (naderende hypo) Ze zal nog even moeten wachten..

🐾 ‪17.47 uur‬: Jente waarschuwt voor een hyper. Bloedsuiker 13.7mmol.

🐾 ‪21.21 uur‬: En weer een verwijzing. Bloedsuiker 18.7mmol (hyper) Na de hoeveelheid hypo's van vandaag, was deze stijging wel te verwachten.

🐾 ‪23.09 uur‬; De dag loopt ten einde, maar Jente is nog niet klaar om te gaan slapen. Eerst wil ze nog een beloning. En terecht, bloedsuiker 16.0mmol (hyper).


Niet alle dagen zijn als deze. Maar de wisseling van de seizoenen gaat altijd gepaard met een paar weken van heftige schommelingen van mijn bloedsuikerspiegel en het constant bijstellen van mijn insulinepomp.


Jente is 99,9% nauwkeurig in het melden van de afwijkende bloedsuikerspiegels bij haar baasje. Dit betekent dat Jente vrijwel altijd een melding van een naderende hypo of hyper aangeeft. Een onafscheidelijk duo.

Jente scoort bovengemiddeld, niet alle honden behalen deze extra hoge score, maar komen wel in de buurt van deze score.


De scores worden bijgehouden in een applicatie en kunnen bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar diabetes hulphonden.
251 weergaven0 opmerkingen
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page