• Hulphond

Symposium Diabeteszorg anno 2019

Bijgewerkt: 28 feb 2020Op 12 februari 2019 mocht Kibō Medical Detection Dogs op uitnodiging van Sanofi voor twee groepen diabetesverpleegkundigen een presentatie/workshop verzorgen. Tijdens deze nascholingsdag konden de zeer geïnteresseerde verpleegkundigen accreditatiepunten behalen.Sanofi is één van de grootste farmaceutische ondernemingen ter wereld en werkt onder andere aan zorgoplossingen voor mensen met diabetes. De diabetes hulphond is nog een onbekend “hulpmiddel” in Nederland en vele (diabetes)verpleegkundigen zijn hiermee nog niet bekend. Het doel van deze voorlichting was dat diabetesverpleegkundigen zelf hun eigen patiënten kunnen voorlichten over de inzet van een diabetes hulphond. Het werd een uiterst boeiende en succesvolle middag! De deelnemers leerden bij welke patiënt een ondersteuning van een diabetes hulphond nuttig kan zijn. Maar ook wat de meerwaarde van een hulphond is en hoe dit hele traject, vanaf de aanvraag tot en met het afleveren van een gecertificeerde hulphond, in zijn werk gaat. Onze ambassadeur en bevlogen bestuurslid Gerrit Sterrenburg (tevens diabetes patiënt) verzorgde de presentatie. Diabetes hulphond Dex hield Gerrit met een schuin oog nauwlettend in de gaten, klaar om melding te maken indien de bloedsuikerspiegel van Gerrit plotseling snel mocht veranderen. En ook diabetes hulphond Klika demonstreerde haar alertheid. Ondanks dat Klika een dutje deed, werd zij tijdens de presentatie wakker om een hoge bloedsuikerspiegel te melden. Goed gedaan Klika! Het verhaal vanuit de presentatie werd opeens werkelijkheid. Wij bedanken Sanofi voor de gastvrijheid en voor de mogelijkheid om de diabetes hulphond op de kaart te zetten.

#diabetesverpleegkundigen #diabetes #diabetestype1 #symposium #diabeteszorg #sanofi #stichtingKiboMedicalDetectiondogs #accreditatie #diabeteshulphond #hulphond

26 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Aanvraagformulier voor een hulphond:

Voor algemene vragen vult u onderstaand contactformulier in 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

Rekening nummer:

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Email: secretariaat@kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

hulphond
hulphond

Contactgegevens