top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Cursus EHBO bij mens en hond


EHBO bij mens en hond: Eerste Hulp kunnen verlenen als hondenprofessional tijdens jouw eigen cursus. De opbrengst van deze cursus gaat naar Stichting Kibō Medical Detection Dogs.


Ongelukken wil je tijdens het werk vermijden, maar het is wel fijn als je weet hoe te handelen in een noodsituatie. Tijdens sport en spel of andere activiteiten kan de cursist een blessure oplopen of worden gebeten door een hond. Tijdens de hondensport kan zowel de hond als de cursist geblesseerd raken en honden onderling kunnen ook een conflict krijgen met een bijtincident. Weet jij hoe je direct kunt handelen na een incident? Inhoud cursus: • Eerste hulp kunnen verlenen bij eigen cursisten en trainers. • Leren herkennen van problemen in de vitale functies van cursisten. • De deelnemers leren reanimatie en AED te gebruiken. • Op de juiste wijze leren handelen tijdens een stressvolle situatie. •Eerste hulp kunnen verlenen bij honden. Certificering: • De deelnemers worden getraind door de docenten en de LOTUS-slachtoffers in het uitvoeren van de verschillende hulpverleningstaken. • Na afloop krijgt de deelnemer een geldig certificaat uitgegeven door de ‘Europese Resuscitation Council’. Je krijgt een certificaat dat internationaal erkend is voor: Reanimatie en gebruik AED. • Eerste hulp bij een bewusteloos slachtoffer. • Eerste Hulp bij verslikking. • Na afloop krijgt de deelnemer een certificaat van Drs. S. Thissen, hiermee kun je aantonen dat je de basisvaardigheden beheerst om eerste hulp te kunnen verlenen bij honden. Onderwerpen: EHBO bij mensen: • Op de juiste wijze leren alarmeren van de hulpdiensten. • Levensbedreigende letsels en ziekten. • Ziekten met gevolgen voor de ademhaling. • Letsels met gevolgen voor de circulatie. • Ziekten met gevolgen voor het bewustzijn. • Het behandelen van verschillende verwondingen, waaronder bijtwonden. • Letsels van armen en benen. • Steken en beten door insecten. Met LOTUS-Slachtoffers. EHBO bij honden: • Reanimatie bij honden. • Blessure/trauma aan bv een poot. • Eerste hulp verlenen bij verschillende soorten wonden, verbandleer (bv een kopverband aanbrengen. • Oververhitting van de hond en onderkoeling (ook de gevaren van zwemmen). • Ontstekingen (oor en oog), Kennelhoest. • Eerste hulp verlenen bij shock, benauwdheid, bloedingen, toevallen, maagtorsie, vergiftigingen, braken/diaree, voorwerpen gegeten. Met LOTUS-Honden. Bovengenoemde onderwerpen worden gegevens volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. De cursus-module Eerste Hulp zal gegeven worden door gecertificeerde docent(en) van de ERC, Oranje Kruis, NIBHV en met medewerking van een LOTUS-slachtoffer. Het werken en samenwerken met een LOTUS-slachtoffer maak dat de verschillende letsels en/of aandoeningen levensecht worden na gespeeld. Een goede actie en interactie met de deelnemers staat centraal. Tijdens deze twee-daagse cursus rouleren 2 groepen. Per cursusdag worden de twee onderwerpen aangeboden. Kosten €350,- (incl. BTW) Inclusief twee certificaten, lunch en drinken gedurende deze dag. Tijdstip 09/03/2018 09:30uur - 16:30uur 24/03/2018 09:30uur - 16:30uur Locatie Kibō Medical Detection Dogs Ampèrestraat 18L 3861NC te Nijkerk 1 dag(deel) is niet mogelijk ivm de certificering, beide dagen zijn hiervoor verplicht. Inschrijven en betaling kan middels de link onder Ticket-URL. Voor vragen kun je een email sturen naar info@kibomdd.nl

70 weergaven0 opmerkingen
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page