top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Eerste Addison hulphond in Nederland!


Afgelopen week heeft Faya, Addison hulphond in opleiding voor het eerst haar maatje Carmen gealarmeerd. Een bijzondere ervaring en een mooie bevestiging voor zowel de familie als voor Kibō. Een top prestatie van een mooi team dat nu 3 maanden de opleiding volgt. Carmen is geboren zonder hypofyse en is daardoor bijnierpatiënt. Bijnierpatiënten kunnen als gevolg van stress (bv door ziekte of een heftige gebeurtenis) bewusteloos raken en in het ergste geval overlijden. Dit gebeurt doordat het lichaam in zo een situatie zelf geen cortisol kan aanmaken.

Zodra Faya alarmeert kan Carmen nog op tijd een cortisol lijkend medicijn innemen en zo een Addison-crisis voorkomen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de eerste stapjes zijn gezet 💪🏼


86 weergaven0 opmerkingen
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page