top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

PTSS hulphond


De PTSS hulphond wordt opgeleid voor mensen met een post traumatisch stresssyndroom.

PTSS hulphonden

Binnenkort start Kibo met het opleiden van de PTSS hulphond. In Nederland is veel vraag naar PTSS hulphonden en Kibō Medical Detection Dogs heeft in 2015 hard gewerkt aan een trainingsprogramma voor deze doelgroep.

Daar waar we voorheen alleen ervaring hadden met de PTSS hulphond die ingezet worden bij mensen die ook een ASS hebben, heeft Kibō Medical Detection Dogs zich eveneens gespecialiseerd in het opleiden van honden, puur gericht op het helpen van mensen met PTSS.

De PTSS hulphond maakt het leven van hun baas zekerder, veiliger en daardoor een stuk aangenamer. Net als bij de andere hulphonden opleiding staat het opleiden van een PTSS hulphond voornamelijk in het teken van het plezier van de hond en de band tussen baas en hond.

Een PTSS hulphond, is niet alleen een grote vriend en onvoorwaardelijke steun op vier poten, maar helpt door middel van aangeleerde handelingen het leven van de cliënt dragelijker te maken.

De PTSS hulphond is, in voor de cliënt stressvolle situaties, altijd stabiel en behulpzaam. In veel van deze situaties is het voor de cliënt met PTSS onmogelijk daar zelfstandig uit te komen.

De persoon met PTSS kan dan ook altijd vertrouwen op zijn of haar hulphond.

Een PTSS hulphond ondersteund niet alleen in stressvolle situaties,

maar probeert deze ook zoveel mogelijk te voorkomen.

Situaties die voor de meeste mensen relatief onschuldig lijken,

bijvoorbeeld het aanspreken op straat, of het aangeven van een verloren papiertje,

kunnen voor iemand met PTSS het begin van een ondraaglijk moment zijn.

Een PTSS hulphond leert tijdens zijn opleiding mensen die plotseling contact

maken op afstand te houden en voorkomt daarmee vervelende situaties.

Iemand met PTSS ervaart niet alleen vervelende situaties op straat waarbij de PTSS hulphond kan helpen, ook thuiskomen kan een vervelend moment zijn. Is het huis wel veilig? Zijn alle ramen en deuren wel goed afgesloten? Het antwoord is eigenlijk altijd ja, maar voor iemand met PTSS kan een simpele gedachte snel uitgroeien tot een moment vol stress. De PTSS hulphond doet zijn werk altijd met hetzelfde enthousiasme, hij zorgt ervoor dat zijn baasje weet dat het huis veilig is en rustig over de drempel kan stappen.


65 weergaven0 opmerkingen
hulphond

Bestaat dit jaar10 jaar!

bottom of page