top of page

Vacature

Cliëntbegeleider / hulphondentrainer zzp’er

 

Door een enorme groei van aanvragen zijn wij op zoek naar twee collega’s die ons team willen versterken.

 

Functie omschrijving 

Begeleiding van cliënten met PTSS, ASS en soortgelijk speciale behoeften.
Als cliëntbegeleider / trainer ben je verantwoordelijk voor het team (cliënt - hulphond) die jij vanaf de start tot aan de certificering begeleidt. De begeleiding kan in thuissituatie zijn (door heel Nederland) of op onze vaste trainingslocatie in Nijkerk. 

 

Doel van de functie

Als cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het indiceren van de aanvragers met een Posttraumatische stressstoornis of Autisme Spectrum Stoornis met een angststoornis. 

Onze organisatie krijgt circa 700 aanvragen per jaar. Jij beoordeelt samen met een collega van het secretariaat of een cliënt aan onze richtlijnen voldoet om in aanmerking te komen voor een hulphond en de cliënt het voortraject mag starten.

Als cliëntbegeleider, begeleid je cliënten samen met een hulphond in opleiding in de thuissituatie of op ons trainingslocatie in Nijkerk.

Organisatie Stichting Kibo Medical Detection Dogs is een organisatie die zich ten doel stelt hulphonden op te leiden voor mensen met Post Traumatisch Stress Stoornis, , Autisme spectrum stoornis, Ziekte van Addison, epilepsie en/of Diabetes Mellitus. Stichting Kibo Medical Detection Dogs is de specialist op het gebied van medische detectie hulphonden, al onze hulphonden worden getraind op het detecteren van afwijkend lichaamsgeur. 

 

Onze stichting is enkele jaren geleden als eerste organisatie gestart met het opleiden van PTSS en ASS hulphonden door middel van het detecteren van afwijkend lichaamsgeur (angst - stressgeur). Als hulphondentrainer begeleid je de cliënt in dit proces. En stellen jullie samen een signaleringsplan op om de belastbaarheid van de cliënt te vergroten.


Functie-eisen
Om deze functie succesvol te kunnen uitoefenen gelden de volgende functie eisen: 

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding richting; sociale en/of hulpverlenende opleiding psychologie, sociaal pedagogisch hulpverlener of een andere studie in deze richting. Ervaring met mensen met PTSS en/of ASS is een vereiste.

 • Professionele vakkennis op het gebied van hondengedrag en hondentraining.

 • Bij voorkeur in het bezit van de volgende certificaten van het opleidingsinstituut
  Tinley Academy (voorkeur), O&O of Dogvision, Martin Gaus: 

  • Certificaat Toegepaste Ethologie voor honden, Certificaat Kynologisch
   Instructeur.

 • Jij bent een teamplayer en kan goed samenwerken;

 • Jij bent cliëntgericht, ondernemend en gedreven om zelfstandig te werken;

 • Jij bent stressbestendig, flexibel en enthousiast;

 • Jij kunt goed improviseren en omgaan met onverwachte situaties;

 • Jij bent welbespraakt, proactief en kunt zelfstandig beslissingen nemen;

 • Jij beheerst de Nederlandse taal goed;

 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs en auto;

 • Jij kunt ter plaatsen een duidelijke verslaglegging maken;

 • Jij kunt planmatig werken;

 • Jij beheerst goede communicatieve vaardigheden naar zowel cliënten als collega.

 

Vergoeding

Wij bieden een vast bedrag per traject en een leuke werkplek in een enthousiast team met gedreven coaches en vrijwilligers. De voldoening die voortkomt uit dit werk is de grootste beloning.

 

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ons team versterken? Stuur een motiverende brief, waarin jij jezelf voorstelt (mag ook een filmpje zijn) en je CV per e-mail naar mieke@kibomdd.nl 

bottom of page