Kom in actie voor Hulphond Mira!

 

Ik ben Rob, 62 jaar en heb al 51 jaar diabetes type 1.
Vanaf mijn kindertijd tot nu ben ik hier bewust mee bezig en heb in al deze jaren een enorme ontwikkeling meegemaakt.

 
~Kan ik binnenkort mijn baasje helpen?

 
 

Na 51 jaar heb ik hypo-unawareness gekregen, waardoor ik mijn lage en hoge bloedglucose suikers niet meer voel aankomen. Sinds oktober 2018 heb ik een sensor, die mijn glucosewaardes continu meet.

 

Helaas zakken mijn bloedsuikerwaardes zo snel met het gevolg dat mijn sensor te laat is om mij te waarschuwen. Hierdoor ontstaat er een vertraging in het waarschuwen van 15-20 minuten. Het gevolg is dat de actuele bloedsuikers worden gemist waardoor gevaarlijke situaties ontstaan: zoals duizeligheid, flauwvallen en in het ergste geval in coma raken of overlijden.

 

Mijn internist attendeerde me op de Stichting Kibō Medical Detection Dogswaar honden worden opgeleid voor o.a. diabetes hulphond.

 

Na onderzoek blijkt dat mijn eigen hond Mira alle benodigde keuringen (medische keuring en gedragstest) goed heeft doorlopen en kan worden opgeleid. Mira wordt aangeleerd mijn bloedwaardes te herkennen door middel van het ruiken van een afwijkende lichaamsgeur wanneer mijn bloedsuikers te hoog of te laag dreigen te worden. Vervolgens geeft Mira een aangeleerd signaal af zodat ze mij tijdig kan waarschuwen. Een hond heeft een tijdswinst van gemiddeld 30-35 minuten. Naast deze belangrijkste functie moet Mira ook vaardigheden leren om een volwaardig hulphond te worden, dit is een intensief en kostbaar opleidingstraject. 

 

Dit traject kost geld, heel veel geld. Deze opleiding wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering of andere instanties.Daarom ga ik samen met stichting Kibō Medical Detection Dogs een zorgfunding starten, zodat Mira opgeleid kan worden tot diabetes hulphond met als doel dat ik een kwalitatief beter leven kan leiden.

 

Hierbij hebben ik en Mira UW hulp nodig. 

 

Elke euro die wij ophalen gaat voor 100 procent naar de opleiding tot diabetes hulphond.

Als u niet kunt doneren, kunt u toch meehelpen door deze actie te delen binnen uw netwerk.

 

Uw tijd en moeite wordt enorm gewaardeerd 😊 

 

Alvast bedankt, Rob en Mira

Voor meer informatie of het aanvragen van een hulphond, klikt u op één van onderstaande knoppen.

hulphond
hulphond

Contactgegevens

Voor algemene vragen vult u onderstaand contactformulier in 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Email: secretariaat@kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

Leden: