top of page
Zoeken

HbA1c positief beïnvloed met de diabetes hulphond!


Het HbA1c is een gemiddelde waarde van de bloedglucosespiegel over de afgelopen 2 à 3 maanden.

De bepaling van de hoeveelheid HbA1c is een indirecte methode om de gemiddelde bloedglucosewaarden over een langere periode na te gaan. Het principe van de bepaling is gebaseerd op het gegeven dat suikerachtige stoffen zich hechten aan hemoglobine (de rode bloedkleurstof in de rode bloedcellen, die de zuurstof transporteren) en dit dus 'glyceren'. Bij het bloedonderzoek wordt gemeten welk percentage van de totale hoeveelheid hemoglobine (Hb) is veranderd in geglyceerd hemoglobine (HbA1c). Omdat dit geglyceerde hemoglobine gemiddeld 6 à 8 weken in het bloed blijft, geeft het over die periode een indruk van het gemiddelde bloedglucose gehalte.

Het streven van een persoon met diabetes is een HbA1c onder de 53 mol/mol.

Deze week werden wij erg blij verrast met het goede nieuws van Jente (Diabetes hulphond) haar eigenares.

Aan het begin van de opleiding met jente, 6 maanden geleden, was het HbA1c van haar eigenares 87 mmol/mol.

Het HbA1c van Jente haar eigenares is inmiddels gedaald naar 59 mmol/mol! Wat een heuglijk nieuws en dat in zo een korte periode.

Zo een goede uitslag heeft de eigenares in 40 jaar nog niet gehad. Kun je nagaan wat voor een invloed Jente zal hebben als zij straks nog meer hypo's zal gaan verwijzen als volleerde diabetes hulphond.

Het streven van een persoon met diabetes is een HbA1c onder de 53 mmol/mol. Een mooi nieuw doel om daar naar te streven!

Jente en haar eigenares vormen een top team met super prestaties!

#HbA1c #diabeteshulphond #gemiddeldebloedglucose #diabetestype1

hulphond Kibo
bottom of page