top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHulphond

Opleiding Diabetes hulphond


Voelt u uw hypo’s goed aankomen? Veel mensen doen dit niet, zo blijkt uit onderzoek; zij hebben last van hypo-unawareness. Dit is een Engels woord voor het niet voelen aankomen van een hypo. Zij herkennen de signalen van een hypo minder goed of te laat.

Een diabetes hulphond alarmeert mensen met diabetes voor een naderende hypo of hyper, zodat u optijd kunt ingrijpen.

Misschien herkent u dit wel? U staat met moeite op, en heeft het gevoel dat u helemaal niet uitgeslapen bent. Mogelijk heeft u een nachtelijke hypo gehad. Of u bent aan het werk en voelt u niet helemaal fit: als u, uw bloedsuiker meet zit u al ver onder de hypogrens. U heeft de signalen niet optijd aangevoeld.

Een diabetes hulphond is in dit soort situaties heel erg welkom. Uw trouwe viervoeter opgeleid als diabetes hulphond, is 24/7 beschikbaar en altijd alert om zijn beloning te verdienen, dit biedt beide iets positiefs.


Een diabetes hulphond is op positieve wijze getraind om een hypoglykemie en/of een hyperglykemie te herkennen door middel van lichaamsgeur. De hond kan deze geur vaak al ruiken voordat u zelf de verandering in uw bloedsuikergehalte bemerkt en soms zelfs al voordat de bloedsuikerwaarde geobjectiveerd kan worden door middel van een meting. 

De hond geeft u vervolgens (of de ouder van het kind) een duidelijk signaal, zodat u op tijd actie kunt ondernemen. Uw diabetes hulphond zal uw medische kit aangeven om zijn melding te kunnen controleren. De diabetes hulphond kan deze met zijn geweldige neus immers snel vinden.Voor de hond een leuk spel, uitdaging en beloning en u kunt zo de kwaliteit van uw leven, of die van een gezinslid verbeteren.

Denkt u dat een diabetes hulphond uw zelfredzaamheid kan teruggeven, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u.


Bij Stichting Kibo kunt u uw eigen hond onder professionele begeleiding, opleiden tot officiële diabetes hulphond.

Privé opleiding in Nijkerk

U krijgt een jaar lang privé begeleiding op onze trainingslocatie in Nijkerk. U krijgt les door onze gecertificeerde trainer.

In sommige situaties bijvoorbeeld bij het traject van een combi-hulphond is het ook mogelijk dat onze trainer bij u thuis komt.

#diabeteshulphond #opleiding #weekendopleiding

hulphond Kibo
bottom of page