Jongetje met hond

20 november 2018

De medische kit brengen met medicatie is een belangrijk onderdeel voor een medische detectie hulphond. Een Addison hulphond en een Diabetes hulphond kan hiermee levensreddend optreden.

14 november 2018

Vandaag is het Wereld Diabetes Dag.

Wij willen met dit bericht iedereen met diabetes steunen, maar ook de familie en betrokkenen. Naar wie gaat jouw steunbetuiging? Tag deze persoon in jouw persoonlijke boodschap.
#WDD2018

11 november 2018

Unieke ontdekking door medische detectie hond Sensā.

In dit filmpje kunt u zien hoe medische detectie hulphond Sensā een naderende aanval ruikt en meldt bij haar trainer.
*Let op! aangrijpende beelden*

Vanavond zal Deniz haar verhaal doen samen met haar diabetes hulphond Kaya, getraind bij Kibo Medical Detection Dogs.

1 oktober 2018

Gezond door mijn diabetes hulphond


Zie ik dat nou echt op mijn sensor staan?! De hele dag bijna alleen maar binnen mijn streefwaarden geweest?! De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Klik op de foto voor het hele verhaal.

74568eaa4358fcf68cc1a43b28a68ec2.jpg
01-8-18-1010.jpg

21 juli 2018

3 maanden geleden besloot Tessa (15 jaar) dat ze de sensor niet meer ging gebruiken, een sensor registreert constant de bloedsuikerspiegel. 
Poes verwijst gemiddeld 5x per dag, en de sensor had het te vaak verkeerd (door de snelle dalingen of stijgingen van de bloedsuikerspiegel).
Dat gaf onrust, nu vertrouwt Tessa volledig op Poes haar diabetes hulphond.
En terecht....gisteren ging ze voor controle naar het ziekenhuis en de hba1c (gemiddelde bloedsuikerspiegel) van Tessa is gedaald!! 

Ook waakt Poes ‘s nachts over de bloedsuikerspiegel van Tessa. Hij wordt wakker van de geur om vroegtijdig Tessa te waarschuwen. Tessa is erg gedisciplineerd om dit resultaat te kunnen bereiken. 

Een top duo!