Enkele hulphonden in opleiding

Hieronder ziet u Stan de Welsh Springer Spaniël. Stan is in maart 2019 gematcht met onze cliënt en wordt opgeleid tot combi-hulphond voor zowel Diabetes als Ziekte van Addison.

Stan heeft in het gastgezin een vooropleiding gekregen waar hij al de basisvaardigheden heeft geleerd. Zo kon hij al direct lage en hoge bloedsuiker spiegel melden.

a3054b26-4958-4de1-8f3d-ca834fef7080.JPG

Een lage en hoge bloedsuikerspiegel geeft Stan aan met een pootje. De lage cortisol leert Stan aan te geven, door met zijn neus te duwen op de hand of op het been van onze cliënt. Hier ziet u hoe wij de hond spelenderwijs hard met de neus leren duwen.

Stan apporteerd hier de medische kit. In deze medische kit zit belangrijke medicatie voor onze cliënt. Zo kan Stan al direct eerste hulp bieden.

Hieronder ziet u King de Engelse Springer Spaniël. King ligt hier braaf te wachten op onze cliënt die van de wc terugkomt.

King geeft bij terugkomst direct een melding van een afwijkend bloedsuikerspiegel.

IMG_1181.HEIC

King geeft een melding van een afwijkende bloedsuikerspiegel

Hieronder ziet u onze natuur talent Appie de Welsh Springer Spaniël. Appie heeft eerst in onze opvang gezeten voor een basis training. Tijdens deze training liet Appie ons al zien dat hij een natuurtalent is in het detecteren van afwijkend lichaamsgeur. Appie is begin 2020 gematcht aan onze cliënt met de ziekte van Addison. Voor Appie werd deze cliënt maandelijks afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis om een Addison crisis te verhelpen. 

Sinds Appie geplaatst is heeft onze cliënt geen enkele Addison crisis en dus geen ziekenhuis opnames meer gehad. 

Stan zijn eerste winkeltraining en een bezoekje in het ziekenhuis voor een controlebezoek. 

0edd155e-1447-4e07-9182-03d9fad4ed9e.JPG