Hulphond aanvragen

Wat is de procedure om een hulphond aan te vragen?

- Stuur je (aan)vraag door het contactformulier in te vullen. In de linkerkolom vindt u het contactformulier voor de desbetreffende hulphond

- Telefonische intakegesprek

Tijdens het eerste telefonische gesprek maken we uitgebreid kennis met elkaar, wij luisteren naar uw verhaal en uw wensen en bespreken deze. Wij beantwoorden al uw vragen en bespreken onze werkwijze.

- Medische en praktische indicatie voor de hulphond

Om al vast wat basis gegevens te ontvangen sturen wij een vragenlijst die u kunt invullen, zodat wij ons kunnen voorbereiden op de praktische indicatie.

U ontvangt ook een vragenlijst voor de medische indicatie, deze vraagt u aan bij uw behandelend arts. Deze stuurt u per post aan ons retour.

- Beoordeling volgens de richtlijn van Kibo Medical Detection Dogs

Nu wij een deel van de praktische indicatie hebben en de medische indicatie hebben ontvangen, zullen wij intern beoordelen of u in aanmerking komt voor een hulphond. Wij hebben voor alle soorten hulphonden een richtlijn en contra-indicaties. Als u aan deze voorwaarden voldoet krijgt u akkoord voor een intakegesprek.

- Intakegesprek in Nijkerk

Zodra u akkoord heeft gekregen voor een hulphond, nodigen wij u uit in Nijkerk voor het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek ontmoet u tevens de coach die u zal begeleiden tijdens het gehele traject. Het intakegesprek is voor beide partijen vrijblijvend. Na het intakegesprek zullen wij binnen 14 dagen definitief uw aanvragen afwijzen of toekennen.

- Definitief akkoord voor het opleidingstraject van een hulphond

Wij geven de praktische indicatie met doelstellingen en maken alle benodigde documenten in orde.

 

- Aanvraag instanties voor de hulphond

Nu kun je een aanvraag doen bij instanties, zoals de gemeente, fondsen, werkgever of een zorgfunding actie starten. 

- Geschikte hulphond zoeken

U heeft al uw wensen betreft de hond doorgegevens in het intakegesprek, wij gaan zoeken naar een passende match. Een hond die aan uw eisen voldoet en geschikt is voor de opleiding, een grote zoektocht dus.

 

- Gedragstest hulphond

Zodra wij een hond hebben gevonden nemen wij een gedragstest af bij de potentiële hulphond en kunt u de hond ontmoeten of er een match is. 

- Medische keuring hulphond

Zodra de match is gemaakt volgt er een verplichte uitgebreide medische keuring. De hond wordt geröntgend en klinisch onderzocht.

- Start opleiding hulphond

Zodra de hond de proefplaatsing heeft doorstaan beginnen we met de opleiding. U krijgt een identificatiepasje en de hond krijgt een hulphonden hesje.

- Jaarlijkse certificering hulphond

Als u samen met uw hulphond geslaagd bent voor het traject, dan volgt er een jaarlijkse certificering. Zo kunnen wij elk jaar beoordelen of de hulphond nog uitstekend zijn werk kan doen en fysiek in orde is en het werk vol passie en plezier kan blijven voortzetten.

Meer informatie

Voor meer informatie of het aanvragen van een hulphond, klikt u op één van onderstaande knoppen.

hulphond
hulphond

Contactgegevens

Voor algemene vragen vult u onderstaand contactformulier in 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Stichting Kibō Medical Detection Dogs

IBAN ING:        NL74 INGB 0008 2781 23

Email: secretariaat@kibomdd.nl

Tel:     0321 75 04 29 

Bezoekadres (alleen op afspraak)

Ampèrestraat 18L

3861 NC Nijkerk

Leden: